Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toro Rosso představí nový vůz příští týden

Toro Rosso představí nový vůz příští týden

V týmu se objeví dva Sebastienové.

Tým Toro Rosso oznámil, že poprvé jejich nový vůz vyjede na trať ve španělském Montmeló 9. března před začátkem dalších předsezónních testů.

Nový STR4, který vychází z Red Bullu RB5, absolvoval svůj "shakedown" za zavřenými dveřmi tento týden v Italské Adrii. Oficiálně však bude představen v pondělí ráno těsně před začátkem testů.

Scuderia Toro Rosso, jak je již u ní zvykem, představuje svou novou zbraň později než většina ostatních týmů. Hlavním důvodem je, že musejí počkat na šasi, které přijde z mateřské dílny Red Bull Technologies.

V loňském roce začal tento "juniorský" tým Red Bullu sezónu s rok starým vozem. Jakmile se jim podařilo sžít se s novým, ihned se dostavil také výsledek: dokázali porazit Red Bull Racing a zásluhou Sebastiana Vettela zázračně zvítězit v Monze.

Sébastien Bourdais byl nedávno potvrzen i pro nadcházející sezónu za volantem Toro Rosso, zatímco vedle něj usedne do druhého vozu Sébastien Buemi, který po úspěšné sezóně v GP2 okusí i kouzlo formule 1. Buemi tak nahradí Sebastiana Vettela, který přechází k Marku Webberovi do Red Bull Racing.