Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Bruno Senna si vyzkoušel závodní speciál DTM

Bruno Senna si vyzkoušel závodní speciál DTM

Doufá, že mu pomůže při vstupu do formule 1.

Loňský vicemistr GP2 Bruno Senna testuje tento týden pro Mercedes a zároveň si hledá angažmá u některého z týmů v DTM pro rok 2009.

Brazilec začal být vážněji spojován s DTM poté, co pro něj nezbylo místo v závodní sedačce týmu Brawn GP ve formuli 1. Senna při svém testů řídil Mercedes-Benz třídy C z roku 2008 poprvé na Hockenheimu včera a dnes dokončil druhý den testů.

Jak šéf Mercedesu Norbert Haug, tak Bruno Senna zdůraznili, že žádná dohoda mezi nimi zatím nebyla uzavřena, Brazilec je ale na dobré cestě při hledání angažmá v DTM pro rok 2009.

"Dnes Bruno Senna poprvé provětral vůz DTM a moc si to užil," řekl Haug. "Zítra bude znovu testovat a až po té si sedneme a budeme se rozmýšlet, co bude dál."

Senna řekl, že jeho první den za volantem DTM byla skvělá zkušenost a zvažuje, zda by pro něj sezóna v DTM byla dobrou přípravou na vstup do formule 1.

"Doposud to byla zábava a mám radost, že jsem se tak rychle s tímto autem dokázal sžít. Nepodceňuji konkurenci v DTM. Je to skvělá série, velice prestižní a plná napínavých soubojů kolo na kolo.

Je tu ještě hodně otázek, ale to vyrovnané závodění a nutnost koncentrace při vysokých rychlostech se může hodit a určitě to je další nová zkušenost, která mi může pomoci na mé cestě do formule 1."

Testy DTM jel Senna čtrnáct dní poté, co na okruhu Paul Ricard testoval vůz týmu ORECA kategorie LMP1 na nadcházející sezónu Le Mans série.