Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Sepang uvažuje o změně času startu závodu

Sepang uvažuje o změně času startu závodu

Důvodem je nedostatek světla a velká hrozba deště.

Organizátoři závodu Mistrovství světa formule 1 v Malajsii uvažují pro příští rok o změně času startu. Přiměly je k tomu problémy v závodě, který se odehrál minulý víkend.

Letošní závod v Sepangu odstartoval v 17:00 místního času (11:00 času středoevropského) namísto obvyklých 15:00 (9:00 SEČ) z důvodu zvýšení sledovanosti u evropských fanoušků.

Rozhodnutí přišlo poté, co si na kvalitu závodu stěžovala většina závodníků, která cítila, že již nebyl dostatek světla a obrovský liják, který je pro Sepang v tomto čase dne tak typický, udělal oblohu ještě temnější.

Prokázalo se to v nedělním závodě, který musel být po 32 kolech pozastaven a po padesátiminutové poradě také nakonec předčasně ukončen.

Ačkoliv se na šéfa Formule 1 Bernieho Ecclestona snesla velká vlna kritiky, někteří si mysleli, že závod mohl pokračovat, kdyby začínal dříve, protože by trať stihla uschnout díky lepšímu světlu.

Navzdory tomu, že si Bernie Ecclestone za tímto časem stojí, pořadatelé závodu v Malajsii se snaží přesunout start závodu na přijatelnější čas a vyvarovat se nepodařeného podniku, jaký jsme viděli tuto neděli.

"Určitě potřebujeme navrhnout přijatelnější čas startu našeho závodu," řekl Razlan Razali, výkonný ředitel okruhu v Malajsii.

"Otázkou zůstává, zda je na závod dostatek denního světla, které v neděli chybělo.

Nebyli to pouze fanoušci, kteří byli nespokojeni s ukončením závodu, ale myslím si, že každý člověk spojený s formulí 1 rovněž přijde o část peněz."