Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Massa a Sutil vstoupili do Asociace jezdců formule 1

Massa a Sutil vstoupili do Asociace jezdců formule 1

Jediným nečlenem ve startovním poli zůstává Kimi Räikkönen.

Asociace jezdců formule 1 (GPDA) posílila své řady, když se jejími členy nově stali dříve odchozí Felipe Massa a Adrian Sutil.

Po obítžné sezóně 2008, kdy jezdci bojující na špici pole, Lewis Hamilton, Felipe Massa a Kimi Räikkönen, nebyli jejími členy, v zimě předseda Pedro de la Rosa a ředitelé Fernando Alonso a Mark Webber pracovali na tom, aby je do svých řad získali.

V předvečer letošní Velké ceny Austrálie už se podařilo zajistit vstup Lewise Hamiltona, který své členství v GPDA dlouho odmítal s tím, že má spoustu jiných povinností.

Dalším novým členem je od letošní sezóny i jediný nováček ve startovním poli, Sebastien Buemi. Znamená to tedy, že ze závodních jezdců už je nečlenem GPDA pouze Fin Kimi Räikkönen.

Pedro de la Rosa je podle svých slov nadšený skutečností, že takoví jezdci jako Felipe Massa či Lewis Hamilton do GPDA vstoupili, zvláště poté, co v zimě spolu s FIA vyjednali snížení cen superlicencí, ze kterého budou těžit i oni.

"Je důležité, že jsme všichni zde." řekl de la Rosa deníku Autosport. "Je skvělé, že se Lewis, Felipe a Adrian stali členy, stejně jako testovací jezdec Christian Klien a nováček Sebastien Buemi. Je to celkem uklidňující.

Přiznávám, že jsme byli loni oslabení, zejména poté, co Felipe odešel. Ale vrátil se a já jsem rád, že tak učinil. Skutečně mě těší, že se přidal i Lewis."

De la Rosa nadále doufá, že se i Kimi Räikkönen co nejdříve rozhodne do GPDA vstoupit, takže budou jejími členy všichni jezdci na startovním roštu letošních velkých cen.

"Přejeme si, aby zde Kimi byl, je totiž jedním z předních jezdců, takže snad brzy na naši nabídku přistoupí.

GPDA je důležitá organizace. Ačkoliv jezdci na trati bojují každý sám za sebe, musíme být schopni pracovat dohromady, abychom mohli řešit různé problémy. Věřím, že je dnes GPDA silnější než kdy dřív."