Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jezdcům by se formát Suzuka líbil

Jezdcům by se formát Suzuka líbil

Čtyři hodiny tréninku jsou moc

Vynucená změna programu Velké ceny Japonska se u jezdců kupodivu setkala s pozitivním ohlasem. Mnozí z nich by vůbec nebyli proti tomu, aby se od roku 2021 závodilo jen po dva dny pravidelně.

Romain Grosjean, který stojí v čele jejich profesní organizace GPDA, si pochvaluje, že už pátek přinesl nezvykle mnoho akce. „Nasadili jsme již špičkový motorový režim a tento formát považuji za dobrý,“ nechal se slyšet o průběhu druhého tréninku, který dokonce mohl určit pořadí na startu. „Máš k dispozici jeden a půl hodiny, během kterých musíš zvládnout dlouhé úseky, ale také zajet kvalitní rychlá kola. Takže se toho děje opravdu hodně.

 

Romain Grosjean promluvil mnoha svým kolegům z duše

 

Francouzský pilot považuje čtyři hodiny tréninku za zbytečně moc. Souhlasí s ním i Daniel Ricciardo: „Beztak musíme šetřit agregáty a ostatní materiál, takže tento prostor určitě nevyužíváme na sto procent.

Podobného názoru jsou například také Daniil Kvjat nebo Nico Hülkenberg. Němec by navíc úplně zrušil čtvrteční aktivity a mediální povinnosti přesunul na páteční večer.

Napřesrok nás čeká 22 závodů,“ konstatoval Ricciardo. „Pokud dosáhneme jejich zkrácení o den, přijížděli bychom až ve čtvrtek a odjížděli v neděli nebo pondělí. Potom to bude zvládnutelné.