Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Grosjeanův rozlučkový test vypadá stále reálněji

Grosjeanův rozlučkový test vypadá stále reálněji

Už si vyzkoušel sedačku

Romain Grosjean loni neukončil kariéru pilota formule 1 nejlépe. Francouzský pilot totiž ve Velké ceně Bahrajnu ošklivě havaroval. Při této nehodě utrpěl popáleniny na rukou, kvůli kterým musel závěrečné dva závody sezony vynechat. Grosjean se ale nechce s královnou motorsportu rozloučit tímto způsobem a vyjádřil přání absolvovat v monopostu formule 1 rozlučkovou jízdu. Na to zareagoval Mercedes, jehož výkonný ředitel Toto Wolff prohlásil, že by byl Grosjeanovi ochoten takové svezení umožnit.

A podle toho, co prozradil v oficiálním podcastovém pořadu Velké ceny Austrálie s názvem In the Fast Lane výkonný producent dokumentárního seriálu Drive to Survive James Gay-Rees, je Grosjean ke splnění svého přání opět o něco blíže: „Natáčeli jsme s Grosjeanem, jak si zkouší sedačku,“ uvedl Gay-Rees.

Závěr své kariéry ve formuli 1 strávil Romain Grosjean u stáje Haas. Foto: Haas

 

U jakého týmu Grosjean zkoušku sedačky podstoupil, Gay-Rees neřekl. Také Mercedes odmítl tuto záležitost komentovat. Jako nejpravděpodobnější se ale skutečně jeví test s Mercedesem. Grosjean se navíc v únoru nechal slyšet, že s německou stájí jedná. Pokud by Grosjean rozlučkový test s Mercedesem opravdu odjel, server PlanetF1 očekává, že by se tak stalo s dva roky starým monopostem v Silverstone.

V letošním roce bude Grosjean závodit v americké IndyCar Series za stáj Dale Coyne Racing. Neuvidíme ho ale ve všech podnicích. Představí se totiž pouze na okruzích, zatímco oválové závody vynechá. Svůj premiérový závod v tomto seriálu Francouz odjede 18. dubna na okruhu Barber Motorsports Park v Alabamě.

Zdroj: PlanetF1, GPFans, úvodní foto: Haas