Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V týmu Mercedes je Covid-19

V týmu Mercedes je Covid-19

Jeho člen měl pozitivní test

Člen týmu Mercedes měl před Velkou cenou Eifelu pozitivní test na Covid-19. Mluvčí týmu zprávu médiím potvrdil a doplnil, že tým i zmíněná osoba se drží protokolu FIA, přičemž ale ani jednomu z jezdců nehrozí, že by musel tento závod vynechat. Pokud došlo k přenosu, odhalí to testy provedené po víkendu. Do víkendu další velké ceny, Velké ceny Portugalska, však zůstávají celé dva týdny.

Minulý týden FIA a formule 1 oznámily, že objevily 10 pozitivních případů. Všechny se však týkaly "pomocného personálu", nikoli členů týmů F1. Oficiální stanovisko zní, že případy ani nijak nesouvisí s tím, že Velká cena Ruska se před dvěma týdny jela za přítomnosti diváků. Romain Grosjean však má opačný názor.

"V Rusku není nošení roušky povinné," ozřejmuje jezdec Haasu. "Číšníci je měli, ale nosili je pod nosem. Do hotelu se dostalo mnoho fanoušků a nejednou jsme se ve výtahu vezli s lidmi, kteří nepatří do (zamýšlené sociální) bubliny F1. Nelíbilo se mi to. O sebe se nebojím, nemyslím si, že Covid by ohrozil mé zdraví, ale nesměl bych závodit. Nejsem spokojen s bezpečnostními opatřeními v tom hotelu."

Jediným jezdcem, který dosud nesměl závodit, protože se nakazil novým koronavirem, je Sergio Pérez, jenž vynechal oba závody na okruhu Silverstone.

Jezdcům Mercedesu tento víkend absence nehrozí. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, planetf1, úvodní foto: Mercedes