Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Renault a McLaren pojedou VC Číny již s novými difuzory

Renault a McLaren pojedou VC Číny již s novými difuzory

Očekává se, že je další týmy budou brzy následovat.

Týmy Renault a McLaren přivezou do dějiště Velké ceny Číny upravené difuzory. Z 10 týmů ve formuli 1, 3 z nich používají tzv. dvojité difuzory. Přibývají k nim další 2 a osttaní je budou brzy následovat.

Rozhodnutí Mezinárodního odvolacího soudu, které dalo difuzorům se zvýšenou horní stěnou zelenou, přinutilo ostatní týmy značně přepracovat velkou část vozu.

Difuzory týmů Brawn, Toyota a Williams mají poskytovat výhodu přibližně 0,5 vteřiny na kolo. Neočekává se ale, že by Renault a McLaren v krátké době o takovýto kus zrychlily.

Dvojnásobný šampion Fernando Alonso, jezdec Renaultu, se k problematice vyjádřil takto:

"Nemyslím si, že by to zpočátku mělo znamenat nějakou velkou výhodu. Není to o tom, dát do vozu zázračnou komponentu. Celá filosofie vozu se musí změnit, což bude chvíli trvat. Určitě se ale oproti závodu v Malajsii zlepšíme, ale můžeme se zlepšovat i nadále."

Mike Gaascoyne, bývalý technický ředitel Jordanu, Toyoty a nedávno také Force Indie, řekl:

"Taková zásadní změna zadní části vozu si vyžádá další úpravy na převodové skříni, nárazové konstrukci a zavěšení zadních kol. Přistoupí-li týmy k situaci tak, že provedou jen drobné úpravy namísto kompletního nového návrhu, nebudou s to dosáhnout plného výkonu, které toto řešení nabízí."

Snímek nového difuzoru McLarenu naleznete zde.