Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sauto.cz Racing Team si z Brna odváží vítězné double

Sauto.cz Racing Team si z Brna odváží vítězné double

Jarní cena Masarykova okruhu v Brně.

Po vítězství v sobotním vytrvalostním závodě, o které se s vozem Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM postarala posádka Antonín Charouz, Jarek Janiš, Peter Kox a Václav Nimč, se Sauto.cz Racing Team díky posledně jmenovanému radoval při Jarní ceně Masarykova okruhu 2009 i z výhry v nedělním sprintu Divize 4 nad 2000 ccm. Po startu ze druhé pozice se Václav Nimč prosmýkl v úvodu prvního kola do čela, následně postupně zvyšoval náskok a díky dalšímu desetibodovému přídělu do tabulky MMČR se po prvním podniku sezony ujal vedení v průběžném hodnocení šampionátu.

Vozům Sauto.cz Racing Teamu patřila na startovním roštu nedělního sprintu kompletní první řada, když z pole position výrážel vítěz kvalifikace Antonín Charouz následovaný týmovým kolegou Václavem Nimčem. Při letmém startu udrželi piloti červeno-černo-stříbrných mercedesů obě vedoucí pozice, do čela však šel Nimč, zatímco chování Charouzova vozu nebylo zcela optimální. Cílem prvního kola projel Václav Nimč s téměř třísekundovým náskokem před týmovým kolegou, konkurenční vozy Audi ale následovaly až na dalších příčkách. Ve druhém kole se smůla přilepila na pneumatiky Charouzova vozu, který skončil v kačírku vedle trati. Zkušený pilot se sice dokázal na dráhu vrátit, ovšem již s výraznější ztrátou, která mu nedovolila bojovat o čelní příčky.

K radosti členů Sauto.cz Racing Teamu i jeho fanoušků ale na čele startovního pole nadále všem soupeřům ujížděl Mercedes-Benz C-Klasse AMG DTM se startovním číslem 11. Václav Nimč si před druhým Slovákem Danišem dokázal vybudovat více než desetisekundový náskok a s přehledem tak vybojoval druhé vítězství během jediného víkendu jak pro sebe, tak pro tým.

Václav Nimč: "Přiznám se, že start dnes nebyl v mém podání zas tak dobrý, včera to bylo lepší. Nicméně v první zatáčce se mi podařilo Tondu vnějškem předjet, pak už jsem se snažil držet rytmus. Určitě to dnes nebylo jednoduché, protože trať byla zaprášená, příšerně klouzala a jezdilo se jako na ledě. Ale člověk se docela vyřádil. V úvodních kolech jsem si vybudoval solidní náskok, takže v závěru jsem mohl trochu zvolnit a jet tak, aby se nic nepřihodilo. Samozřejmě mám dobrý pocit a z mého pohledu to byl docela hezký závod."

Antonín Charouz: "Musíme přijít na to v čem byl problém. Zřejmě jsme měli špatnou sadu pneumatik, což se nám jednou stalo už včera, nebo bylo na autě něco uvolněné. Od startu vůbec nešlo jet rychle a v zatáčce, kde jsem jel úplně pomalu, se vůz najednou nekontrolovatelně roztočil. Zkoušel jsem v závodě pokračovat, ale jezdil jsem o deset vteřin na kolo pomaleji a nebylo možné zrychlit. Nevím. Musíme se na to podívat. Musíme to řešit. Z pohledu celého týmu jsme ale prožili super víkend. Vyhráli jsme vytrvalostní závod i sprint. Venca jel dnes výborně a kdyby se neobjevily problémy, tak bychom jezdili za sebou. Ale to k závodění patří."

Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích Divize 4 pokračuje druhým podnikem ve dnech 15. a 17. května na Autodromu v Mostě.

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009

 

Jarní cena Masarykova okruhu 2009