Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

RTM Motorsport se vrací do TCR Eastern Europe

RTM Motorsport se vrací do TCR Eastern Europe

Na Slovakia Ringu nastoupí Martinek, v Brně Citera

Loni jsme stáj RTM Motorsport mohli na scéně TCR Eastern Europe vidět v podnicích na Hungaroringu, Red Bull Ringu, v Grobniku, na Slovakia Ringu a rovněž na Masarykově okruhu v Brně. Zatímco v prvních čtyř případech hájil barvy týmu Maciej Laszkiewicz, v pátém klání jej za volantem Volkswagenu Golf GTI TCR vystřídal šéf stáje Rene Martinek. V týmovém hodnocení obsadila tato ekipa celkové šesté místo. Mezi jezdci pak skončil Laszkiewicz devátý a Martinek třináctý.

Během úvodního podniku sezony 2020 stáj sice na startovním roštu chyběla, to ale neznamená, že ji letos neuvidíme. Její návrat do šampionátu se uskuteční již během nadcházejícího podniku na Slovakia Ringu, který je na programu o víkendu 21.-23. srpna. Zde tým nastoupí se stejným autem jako loni a pojede za něj Martinek. Na slovenský víkend se Rakušan těší.

„Já i můj tým jsme šťastní, že budeme znovu závodit. Od mého posledního startu se to dost vleklo, zejména v posledních pár měsících,“ uvedl. „Nemám příliš vysoká očekávání. Slovakia Ring mám opravdu rád, protože je to náročná trať. Protože je ale v tomto roce můj rozpočet nižší, jsem v otázce případného boje o nejvyšší příčky trochu zdrženlivý.“

Nezůstane ale pouze u startu na Slovakia Ringu. Tým se představí také v Brně (4.-6. září), kde za něj bude závodit Švýcar Antonio Citera. Stáj by navíc ráda sehnala i finanční prostředky pro start ve finálovém klání na Hungaroringu (17.-18. října).

Zdroj: TCR Eastern Europe, úvodní foto: ESET Cup