Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Včerejší diskuze týmů s FIA dohodu nepřinesla

Včerejší diskuze týmů s FIA dohodu nepřinesla

Podle di Montezemola se ale věci vyvíjí a nadále se bude jednat.

Týmy formule 1 včera dlouze jednaly s prezidentem Mezinárodní automobilové federace (FIA) o budoucnosti sportu, zatím ale bezvýsledně.

Po řadě diskuzí v průbehu celého dne se týmy sešly s prezidentem FIA Maxem Mosleyem v monackém autoklubu, aby se pokusily vyřešit aktuální problém, svou nespokojenost s nástupem dobrovolných rozpočtových stropů.

Nicméně, navzdory tomu, že jednání trvalo téměř tři hodiny, nepodařilo se dosáhnout dohody, proto tedy nadále některé týmy mají v plánu nepodat přihlášku pro příští sezónu.

Většina šéfů týmů po odchodu z budovy Automobilového klubu Monaka odmítla situaci komentovat, pouze Luca di Montezemolo jakožto prezident Asociace týmů formule 1 (FOTA) se k situaci vyjádřil.

"Bylo to dlouhé a konstruktivní jednání. FOTA se znovu sejde zítra a pak ještě jednou i s Mosleyem.

Chceme, aby formule 1 zůstala formulí 1, aby se nestala něčím jiným a nepodstupovala neustálé změny, které matou veřejnost a všechny ostatní, aby v ní byla stabilita a abychom během příštích dvou let pracovali na způsobu dalšího snižování nákladů."

I když se dnes obě strany nedohodly a uzávěrka přihlášek pro příští sezónu se datuje už na příští týden, Mosley je stále optimistický a věří, že k dohodě dospějí.

"Bylo to dobré, konstruktivní jednání. Diskuze nadále probíhají."

Na otázku, kde je problém, Mosley odpověděl: "Problémy jsou pořád stejné. Ale já doufám, že se dohodneme."

Ferrari, Red Bull, Toro Rosso, Toyota a Renault, to jsou týmy, které přiznaly, že pokud se pravidla ohledně dobrovolných rozpočtových stropů nezmění, do příštího ročníku se nepřihlásí.

Čas na to mají do 29. května, pokud by se rozhodly přihlásit se až po této uzávěrce, pravděpodobně by je za to čekala pokuta.