Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Tým RML nadále zvažuje vstup do formule 1

Tým RML nadále zvažuje vstup do formule 1

Do příštího ročníku se nepřihlásil kvůli nejistým pravidlům.

Tým RML, jenž nasazuje vozy Chevrolet do seriálů Mistrovství světa cestovních vozů (WTCC) a britské odnože stejného šampionátu (BTCC), přiznal, že zvažoval vstup do formule 1, nakonec se ale rozhodl nepřihlásit kvůli do poslední chvíle trvajícím nejasnostem ohledně podoby pravidel a účasti ostatních týmů.

Stáj, která má bohatou historii v závodech sportovních vozů, plánovala využití motorů Cosworth. Přestože se do příštího ročníku nepřihlásila, nadále monitoruje aktuální situaci a možný vstup nadále zvažuje.

"Nedávná nejistota ohledně detailů aplikace rozpočtových stropů a účasti ostatních týmů a automobilek znamenala, že jsme nebyli v takové pozici, abychom se přihlásili do uzávěrky 29. května." uvádí prohlášení týmu.

"Nicméně, RML nadále zůstává otevřeno budoucí účasti ve formuli 1 a bude úzce monitorovat vývoj. Zároveň bychom rádi vyjádřili naše uznání za úsilí FIA (Mezinárodní automobilové federace) a FOM (Formula One Management) vytvořit podmínky pro nový přístup k závodění ve velkých cenách a zajistit budoucnost sportu."

Tým RML nadále prohlásil, že mu naposledy představená podoba pravidel velice vyhovuje, umožňuje totiž finančně únosný a výhodný provoz týmu formule 1. Zároveň také oslovuje společnosti a automobilky, které byly v posledních 25 letech partnery týmu.