Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Do formule 1 má namířeno i N.Technology

Do formule 1 má namířeno i N.Technology

Tým v nedávné minulosti provozoval vozy v ETCC a WTCC.

MSC Organization Ltd., společnost, která vlastní tým N.Technology a spravuje také šampionát International Formula Master, potvrdila svůj zájem o vstup do formule 1 v roce 2010.

Přihláška byla podána pod hlavičkou N.Technology, týmu, který v letech 2001 - 2003 získal s vozy Alfa Romeo 156 tři tituly v řadě za sebou v šampionátu ETCC (European Touring Car Championship) a donedávna tyto vozy úspěšně nasazoval i v pokračování tohoto šampionátu, WTCC (World Touring Car Championship). V loňském roce pak nasazovala vozy Honda Accord.

Organizace také stojí za vznikem šampionátu International Formula Master, která se jezdí od roku 2007 jako doprovodná série právě k WTCC.

Členy týmu jsou například výkonný ředitel Eurosportu Angelo Codignoni, zakladatelé týmu N.Technology Mauro Sipsz a Monica Bregoli, technický ředitel Andrea Adamo či bývalý generální ředitel stáje Trident Racing Alessandro Alunni Bravi.

N.Technology se tak stává soupeřem týmů Prodrive, Lola, USF1, Superfund, Epsilon Euskadi, Campos Meta1 a Litespeed o účast v příštím ročníku Mistrovství světa formule 1.

Tým už jedná s možnými partnery, zatímco čeká, zda bude pro příští rok vybrán. Do rozhodnutí Mezinárodní automobilové federace 12. června ale nechce podávat žádné bližší informace.