Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Monako bude mít své zástupce na Race of Champions

Monako bude mít své zástupce na Race of Champions

Reprezentovat jej budou Piccione a Pirro.

Clivio Piccione a Emanuele Pirro zajistili Monaku místo na letošním Závodu šampionů, když v Portu v neděli porazili Španělsko a Portugalsko v kvalifikaci pro jihoevropské státy na tento prestižní podnik.

Piccione, reprezentující monacké knížectví v seriálu A1GP, a vítěz pěti ročníků 24 hodin Le Mans, Pirro, v semifinále vyřadili portugalský tým, který reprezentoval další jezdec A1GP Filipe Albuquerque. Když poté v samotném finále porazili jezdce rely Carlose Sainze a Daniho Sorda, zajistili si místo v hlavní části závodu šampionů v Pekingu, který se uskuteční v listopadu.

"Bylo velmi důležité zde vyhrát, protože reprezentujeme naši zemi, kterou jsem již reprezentoval v A1GP," řekl Piccione. "Jsem velmi hrdý, teď se vrátíme domů s pohárem a pojedeme do Číny!"

Španělský tým již dříve porazil italskou sestavu, kterou reprezentoval bývalý jezdec rely Miki Biasion a současný Gigi Galli.

Zakladatel Závodu šampionů Fredrik Johnsson dodal. "O místa v tomto podniku zaznamenáváme od zemí stále vyšší zájem. Je naším cílem, aby se z toho stalo první z mnoha regionálních finálových klání, která budou v nadcházejících letech po celém světě.

Gratuluji Monaku. Oba, jak Emanuele, tak Clivio, ukázali skvělou rychlost, a jako tým byli nezadržitelní."