Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari, Red Bull a Toro Rosso trvají na podmínkách

Ferrari, Red Bull a Toro Rosso trvají na podmínkách

FIA dnes uvedla jejich přihlášky jako nepodmíněné.

Mezinárodní automobilová federace (FIA) dnes vydala očekávanou startovní listinu Mistrovství světa formule 1 pro rok 2010, ve které uvádí, že vedle Williamsu a Force Indie podaly nepodmíněnou přihlášku také Ferrari, Red Bull a Toro Rosso.

Ty ale krátce po sobě reagovaly tiskovými prohlášeními, ve kterých tuto skutečnost popírají a potvrzují, že pokud FIA nedodrží podmínky, které týmy FOTA k přihláškám přiložily, nebudou dodrženy, z Formule 1 odejdou.

"Ferrari podalo 29. května 2009 přihlášku do Mistrovství světa formule 1 2010, která je předmětem jistých podmínek. Tyto podmínky dodnes nebyly dodrženy.

Nehledě na to a přesto, že Ferrari nedávno napsalo FIA, že tak neučiní, FIA označila Ferrari jako bezpodmínečného účastníka v příštím ročníku Mistrovství světa formule 1.

Aby nedošlo k žádným pochybnostem, Ferrari znovu potvrzuje, že není povinno zúčastnit se Mistrovství světa formule 1 2010 v případě platnosti pravidel, které FIA přijala v rozporu s právy Ferrari, které tým má na základě písemné dohody s FIA." píše se v prohlášení Ferrari.

Red Bull k věci uvedl: "Poté, co FIA publikovala seznam účastníků Mistrovství světa formule 1 2010, by Red Bull Racing rád ujasnil, že jeho přihláška byla podána jako podmíněná, v souladu s těmi, které podali ostatní členové FOTA. Red Bull Racing zůstává oddaný FOTA a plně se ztotožňuje s jejími principy."

Stejné prohlášení krátce poté vydala i Scuderia Toro Rosso.