Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FOTA pracuje na vysvětlení, proč jsou pravidla FIA špatná

FOTA pracuje na vysvětlení, proč jsou pravidla FIA špatná

Týmy se stále snaží nalézt řešení sporu s řídícím orgánem formule 1.

Asociace týmů formule 1 (FOTA) se stále snaží nalézt řešení na své spory s Mezinárodní automobilovou federací (FIA), ve svém prohlášení ale označila pravidla, která FIA plánuje zavést, jako špatná pro budoucnost sportu.

Osm členů FOTA nadále u svých přihlášek do příštího ročníku Mistrovství světa formule 1 trvá na podmínkách změny pravidel a procesu jejich zavádění, FIA jim dala čas do pátku 19. června na to, aby tyto podmínky stáhly, jinak je nahradí jinými stájemi.

FOTA ale ve svém prohlášení jasně dává najevo, že je s pravidly pro příští rok a dál nespokojena a tvrdí, že jsou fanoušci celou záležitostí zděšeni a zmateni.

V prohlášení se také uvádí, že FIA pochybila, když oznámila, že týmy Ferrari, Red Bull a Toro Rosso podaly nepodmíněné přihlášky jako projev oddanosti FIA a FOM.

"Jako odpověď na chybné prohlášení vydané FIA by Asociace týmů formule 1 ráda podtrhla fakt, že přihlášky všech jejich členů, s výjimkou dočasně vyloučených Force Indie a Williamsu, byly podány FIA jako podmíněné.

Přihlášky do Mistrovství světa formule 1 2010 podané týmy BMW Sauber, Brawn GP, Ferrari, McLaren, Red Bull Racing, Renault, Toro Rosso a Toyota byly založeny na podmínkách, které stále ještě nebyly naplněny.

FOTA bude pokračovat v konstruktivním řešení rozporů s FIA. Bohužel, FOTA je nucena detailně sepsat své námitky k novým, bez jednání nastoleným návhrům FIA, v blízké budoucnosti zveřejníme detaily našich výhrad, které konstruktivně vysvětlí, proč jsou návrhy FIA pro budoucnost formule 1 špatné.

FOTA znovu potvrzuje jednotu a sílu svých členů, vítá tři nové týmy a zůstává oddaná práci se všemi složkami Mezinárodní automobilové federace za účelen vyřešit naše potíže."