Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jednání byla neúspěšná, výše limitu rozpočtů zůstává stejná

Jednání byla neúspěšná, výše limitu rozpočtů zůstává stejná

Týmy prý nebyly připraveny diskutovat o finanční stránce věci.

Poslední diskuze mezi Asociací týmů formule 1 (FOTA) a Mezinárodní automobilovou federací (FIA) nebylo úspěšné, výše rozpočtového stropu tak nadále zůstává na čtyřiceti milionech liber.

Přední finanční představitelé obou stran se včera setkali v Londýně, aby se pokusili najít společné řešení pravidel pro příští sezónu Mistrovství světa formule 1.

Poslední dobou se zdálo, že by obě strany mohly dospět k dohodě, FIA je ale nyní zklamaná, setkání, které proběhlo tento týden, prý nevyřešilo nic, představitelé FOTA prý totiž řekli, že o pravidlech nebudou diskutovat a jejich návrhy byly zamítnuty s tím, že jsou neefektivní.

V tiskovém vyjádření FIA se uvádí: "Jak bylo dohodnuto na jednání 11. června, finanční experti FIA se včera setkali s finančními experty FOTA.

Bohužel, představitelé FOTA oznámili, že nemají mandát k diskuzi finančních regulí formule 1 pro rok 2010. Ve skutečnosti vůbec nebyli připraveni diskutovat o pravidlech.

Kvůli tomu nemohlo být dosaženo účelu jednání, porovnat pravidla FIA s návrhy FOTA, aby bylo možné najít společné řešení.

Návrhy FOTA byly diskutovány, ale bylo jasné, že nebudout schopny limitovat výdaje týmů, které mají dostatečné zdroje na to, aby utratily víc než jejich soupeři. Další předbíhání se v tom, kdo utratí víc, by pak bylo nevyhnutelné.

Proto finanční regule FIA zůstávají tak, jak byly zveřejněny."

FIA dala minulý týden v pátek týmům, které stále trvají na svých podmínkách zrušit současně platná pravidla pro příští rok, čas do pátku 19. června na to, aby své podmínky stáhly. V tuto chvíli se ale zdá, že se do té doby nepodaří dosáhnout dohody.