Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Renault zvažuje užití systému KERS v Monze

Renault zvažuje užití systému KERS v Monze

Ke slovu přijde také speciální aerodynamický paket.

Renault je po Red Bullu dalším týmem, který oznámil, že zvažuje použití systému KERS ve Velké ceně Itálie v Monze. Její charakter, tedy kombinace velice dlouhých rovinek s místy velmi inzenzivního brzdění, je totiž pro KERS jako dělaný.

Technický ředitel týmu, Bob Bell, navíc také řekl, že francouzská stáj ve Spa a právě v Monze představí speciální aerodynamický paket s menším přítlakem, který by měl právě na těchto rychlých tratích přinést výhodu.

"Stále přidáváme nové díly a v příštích pár závodech na voze použijeme aerodynamický paket s nízkým přítlakem. Co se týče systému KERS, neplánujeme ho použít ve Spa, ale zvažujeme ho pro Monzu, kde věříme, že by měl přinést skutečnou výhodu."

Bell dodal, že tým nadále pokračuje ve vývoji současného R29 ve snaze zakončit letošní sezónu výraznými výsledky, i když tým už se pomalu začíná věnovat spíše vývoji vozu pro příští rok.

"Snažíme se vyvíjet R29 i v pozdějších fázích sezóny a zároveň už také pracujeme na R30, což tlačí naše zdroje na limit. Zvládáme věci z týdne na týden a postupně zaměřujeme více a více zdrojů na vůz pro příští sezónu, zatímco se stále tvrdě pracuje na zlepšení R29.

Máme štěstí, že aerodynamické regule zůstávají pro příští rok stejné a my můžeme to, na co jsme přišli u R30, využít i u letošního vozu, ale je správné říci, že většina úsilí už jde nyní na vůz pro příští rok."