Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kostka v Barceloně šestnáctý, vyhrál Sheider

Kostka v Barceloně šestnáctý, vyhrál Sheider

DTM: Barcelona - závod

Osmý podnik letošního ročníku DTM dokončil Tomáš Kostka na šestnácté pozici, nejlépe mezi dvouletými vozy a před svými týmovými kolegy.
 
Tomáš po devatenáctém místě z kvalifikace startoval nakonec osmnáctý, protože na dvacátou pozici se musel po výměně motoru postavit Ralf Schumacher. "To byla věc, které jsme se všichni trochu báli, protože bylo jasné, že Ralf na nás moc ohledů brát nebude a pohrne se dopředu," líčil český jezdec.
 
"Mně start vyšel výborně a je pravda, že jsem hned po něm takovou drobnější ránu dostal, pravděpodobně právě od Schumachera. Povedlo se mi ale předjet kolegu Seidlitze a snažil jsem se před ním i Christianem Bakkerudem vytvořit si potřebný odstup.
 
To se mi povedlo a jel jsem osmnáctý. Je pravda, že ve druhé půlce hodně zlobilo řízení a vibrace od přední nápravy byly hodně silné. Nejen mně taky v tom vedru odcházely hlavně zadní pneumatiky. Vždycky po výměně auto drželo tak tři kola a pak začala velká klouzaná," řekl Tomáš.
 
V cíli byl nakonec na šestnácté pozici, jen deset sekund za Susie Stoddart s vozem evoluce 2008. "Ten minimální odstup mi signalizovali z boxů a kdyby auto tolik neklouzalo, ještě bych se snažil dostat se před ní.
 
Na konci mě předjela skupinka na prvním až pátém místě a je fakt, že v té fázi jsem jezdil jen o pár desetin pomaleji, než oni. Nakonec jsem ale zvolil spíš uvážlivé chování, abych závod dokončil. Trápila mě navíc ještě další závada. Někde praskl nějaký kryt výfuku a mě přímo na pravou nohu fučel žhavý vzduch. To grilování v kokpitu tedy rozhodně nic příjemného nebylo," doplnil Tomáš.
 
Závod vyhrál Timo Scheider, jenž startoval z páté pozice, ale volbou vnější stopy v první zatáčce se dostal do čela. Druhý dojel držitel pole position Tom Kristensen, na třetí místo se v průběhu závodu dostal Martin Tomczyk. Nejlepším pilotem s rok starým vozem byl Alexandre Prémat.
 
Scheidera vítězství zase o krůček přiblížilo k obhajobě titulu, jelikož jeho největší rivalové Gary Paffett a Mattias Ekström dojeli až na čtvrtém respektive šestém místě. V době, kdy zbývají do konce sezony dva závody, vede Scheider s náskokem 12 bodů před Ekströmem.