Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Whitmarsh potvrzen coby nový prezident FOTA

Whitmarsh potvrzen coby nový prezident FOTA

Organizace započne svůj druhý rok existence.

Asociace týmů formule 1 (FOTA) potvrdila prosincovou informaci, že byl šéf McLarenu Martin Whitmarsh zvolen coby nový prezident této organizace pro rok 2010.

Na vedoucí pozici vystřídá prezidenta Ferrari Luca di Montezemola, jehož roční mandát skončil na konci minulého roku.

Na pozici viceprezidenta byl zvolen šéf Ferrari Stefano Domenicali a role šéfa Sportovní pracovní skupiny se ujme šéf Red Bullu Christian Horner. Šéf Mercedesu Ross Brawn potom zůstane na pozici šéfa Technické pracovní skupiny.

"Členové organizace by rádi poděkovali Lucovi di Montezemolovi za jeho cenné vedení a významný příspěvek v úspěšném ustanovení FOTA, stejně jako dalším klíčovým osobám, které značně přispěly do úspěšného prvního roku fungování," říká stanoviko FOTA.

"Týmy FOTA se nyní těší na spolupráci s Martinem Whitmarshem a pokračující vývoj v aktivitách, které jsou v dlouhodobém zájmu formule 1, ve spolupráci s dalšími zainteresovanými.

Každý člen asociace, která nyní čítá všechny týmy startovního pole, má právo určit svého reprezentanta do výkonného výboru a do každé z pracovních skupin. Tyto orgány spolu budou úzce spolupracovat za účelem vymezení cílů a iniciativ FOTA."