Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Stane se Heidfeld testovacím jezdcem Mercedesu?

Stane se Heidfeld testovacím jezdcem Mercedesu?

Jeho manažer prohlásil, že ano. Následně to popřel.

Po Nicu Rosbergovi a Michaelu Schumacherovi by se k týmu Mercedes GP mohl připojil v pořadí třetí německý jezdec - jde o bývalého pilota BMW Sauberu Nicka Heidfelda.

Jeho manažer v pátek večer potvrdil, že se v nadcházející sezóně stane testovacím a rezervním pilotem německého "supertýmu", nadcházející den to ovšem sám popřel a řekl, že k žádnému podpisu zatím nedošlo.

Spekulovalo se, že bude Heidfeld oficiálně představen zvaným hostům a médiím v pondělí při týmové hostině Mercedesu na základně v Stuttgartu. Jeho manažer Andre Theuerzeit v rozhovoru s magazínem Auto Bild mluvil o nadcházející výzvě u Mercedesu v nové roli testovacího a rezervního pilota.

"Nick se bude plně soustředit na podporu hlavních pilotů jako testovací a rezervní pilot týmu," vysvětlil Theuerzeit. "Zaměřovali jsme se na závodní sedačku v některém s top týmů, na jejich rozhodnutí již ovšem bylo pozdě a tak jsme se rozhodli poohlednout jiných příležitostech."

Zprávu ovšem v sobotu ten samý Theuerzeit popřel, když řekl, že k žádnému podpisu zatím nedošlo.

Sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug na konci týdne prohlásil, že diskuze ohledně rezervního jezdce "spějí ke svému konci", ale stále nedošlo ke konečnému rozhodnutí.

Heidfeld byl v poslední době spojován se závodní sedačkou týmu Renault, ale obecně se má za to, že tým angažuje platícího jezdce.