Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Nick Heidfeld bude testovacím jezdcem Mercedes GP

Nick Heidfeld bude testovacím jezdcem Mercedes GP

V Mercedes GP tak budou tři němečtí piloti.

Po dlouhých týdnech nejistoty má německý závodník Nick Heidfeld jasno, co bude dělat v nadcházející sezoně. V týmu Mercedes GP bude zastávat úlohu rezervního a testovacího jezdce.

Německý jezdec, který na konci minulého roku opustil tým BMW Sauber, byl předtím, než začalo vedení Mercedes GP jednat s Michaelem Schumacherem, jedním z kandidátů na závodní sedačku po boku Nica Rosberga.

Jenže poté, co byl potvrzen návrat Michaela Schumachera do kokpitu Mercedesu, začal Heidfeld vyjednávat o svém místě závodního jezdce s týmy Renault a Lotus. Místo toho byl nyní ale potvrzen jako testovací jezdec právě u týmu Mercedes.

Ohledně svého přestupu Heidfeld řekl: "Jsem velmi rád, že se mohu připojit k týmu Mercedes GP Petronas. Je to tým, který před sezonou vzbudil největší zájem, nejen díky návratu Michaela Schumachera, ale také proto, že tato sezona zažije návrat Stříbrných šípů, když Mercedes-Benz po padesáti letech vytvoří svůj vlastní tým.

Zatímco já bych samozřejmě radši preferoval sedačku závodního pilota, jsem opravdu hrdý, že můžu být součástí týmu Stříbrných šípů. Viděl jsem, jak je každý oddaný týmu a já se cítím stejně. Udělám letos to nejlepší k podpoře Michaela a Nica."

Heidfeld se tak po třinácti letech vrací k automobilce Mercedes-Benz, se kterou ještě jako junior v roce 1997 vyhrál německý šampionát F3 a která jej podporovala v začátcích jeho kariéry.

Také jeho první zkušenost s formulí 1 je spojena s Mercedesem-Benz, když byl v letech 1998 a 1999 testovacím jezdem týmu McLaren Mercedes.

Díky Heidfeldovu jmenování tak bude mít Mercedes GP tři německé jezdce - Michaela Schumachera, Nica Rosberga a jeho.