Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mercedes uvolnil Heidfelda ze svých služeb

Mercedes uvolnil Heidfelda ze svých služeb

Němec se stal oficiálním testovacím pilotem Pirelli.

Tým Mercedes GP potvrdil, že uvolnil svého třetího a rezervního jezdce Nicka Heidfelda ze svých služeb, aby se mohl stát oficiální testovacím pilotem Pirelli.

Italský výrobce pneumatik od příští sezóny nahradí v roli oficiálního dodavatele obutí do Formule 1 japonskou společnost Bridgestone a právě dnes zahajuje testování svých produktů pro rok 2011.

Vzhledem k tomu, aby Mercedes netěžil výhodu oproti ostatním týmům z toho, že jeho rezervní jezdec by už mohl sbírat poznatky o nových pneumatikách, byl Němec ze služeb stáje z Brackley uvolněn.

"Můžeme potvrdit, že tým s radostí umožňuje Nicku Heidfeldovi chopit se příležitosti nastoupit k Pirelli a pomoct mu v jeho vývojové práci pro jeho blížící se návrat do Formule 1," řekl šéf týmu Mercedes Ross Brawn.

"Nick je nesmírně zkušeným pilotem a my věříme, že jeho závodnické zkušenosti a technická odezva přijdou Pirelli velice vhod a tím pádem to bude přínosem i pro sport jako celek.

Nick byl skutečným přínosem pro Mercedes GP Petronas už od chvíle, co letos k našemu týmu přišel, a je pro nás radost vidět jeho kariéru jít dál."

Heidfeld zůstal na konci loňského roku bez závodní sedačky, jeho zaměstnavatel, německá automobilka BMW, totiž opustil Formuli 1. Jeho služeb ale využil Mercedes, jenže kvůli omezenému testování se Němec na trať nedostal.

"Nejprve bych rád poděkoval Rossi Brawnovi, Norbertu Haugovi a Nicku Fryovi za to, že mi umožnili stát se oficiálním testovacím jezdcem Pirelli," řekl Heidfeld. "Tým vždycky říkal, že mi nebude stát v cestě, pokud se taková šance naskytne, a teď mi laskavě umožnil ujmout se této vzrušující nové role.

Chtěl bych poděkovat všem v týmu Mercedes GP Petronas za skvělou spolupráci, kterou jsme letos měli. Výborně jsem si užil podporu týmu ve své pozici rezervního jezdce a už od začátku jsem se cítil příjemně.

Bylo úžasné mít příležitost pracovat s aktuálními světovými šampiony, přeji týmu to nejlepší pro zbytek sezóny a dál."

Mercedes zatím nespěchá s náhradou za Heidfelda, přestože nemá žádného jiného testovacího pilota.

"V tuto chvíli nemáme žádné plány přijmout nového rezervního jezdce," řekl mluvčí stáje.

Pirelli dnes zahájilo testování svých pneumatik s vozem Toyota TF109, který japonský tým používal v loňské sezóně. Díky tomu, že následně opustil Formuli 1, je tento monopost skvělou volbou pro Pirelli, neboť nepřináší žádnému týmu předčasnou výhodu.