Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Virgin pokračuje podle plánu, testuje na Silverstonu

Virgin pokračuje podle plánu, testuje na Silverstonu

Tým je prvním z nováčků, který představil svůj letošní vůz.

Stáj Virgin Racing je zatím ze čtyř nových týmů nejdále ve svém programu. Ve středu veřejnosti představila svůj model pro letošní sezonu, VR-01, a od včerejška jej testuje na Silverstonu.

A zatímco jsou stále aktuálnějším tématem finanční problémy některých jiných nováčků, Virgin již sbírá poznatky o svém voze a připravuje se na zapojení do oficiálních testů k ostatním týmům.

"Po deseti náročných měsících se všechno to odhodlání a nadšení konečně vyplatilo," řekl včera Nick Wirth, technický ředitel týmu.

"Dnešek byl jenom o všech těch zkušebních prvních krůčcích, ale zítra se program skutečně rozjede, jak Timo, tak Lucas stráví na trati celý den ověřováním."

Timo Glock byl po svém prvním svezení z vozu nadšený: "Byl to fantastický moment jak pro mě, tak pro celý tým, vidět VR-01 oživnout. Je skvělé být zpátky v závodním voze."

Tým bude na Silverstonu testovat také zítra, načež se přemístí do španělského Jerezu, kde se přidá k ostatním týmům a poprvé si vyzkouší, jak si stojí v konkurenci zkušenějších stájí.