Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Virgin pro Monzu chystá velký balík vylepšení

Virgin pro Monzu chystá velký balík vylepšení

Stáj přiveze nový kryt motoru, bočnice, podlahu a výfuky.

Virgin Racing chystá pro nadcházející Velkou cenu Itálie výrazně přepracovanou záď svého monopostu, chce tak před koncem sezóny ještě zabojovat a posunout se výkonnostně dopředu.

Nové díly byly původně plánovány pro závod ve Velké Británii, tým však procházel velkou vnitřní restrukturalizací a proto některé záležitosti, mezi nimi i zmiňované novinky, odložil na později. Nový technický konzultant Pat Symonds však věří, že si Virgin v Monze polepší.

Šéf týmu John Booth v rozhovoru pro Autosport sdělil: "Vyvíjeli jsme ty díly pro Silverstone a odložili jsme je, protože jsme si nemysleli, že v tu chvíli byly vzhledem k vynaloženému úsilí přínosem.

Jak se ale Pat sžívá s ověřováním v CFD a podíval se na ně trochu blíže, pomyslel si, že to za to stojí, tak jim dal zelenou. Budeme je mít, když všechno půjde dobře, v Monze."

Ohledně konkrétnější specifikaci novinek Booth řekl: "Je to kryt motoru, bočnice, výfuk a zadní část podlahy. Samozřejmě přivezeme také speciální křídlo pro Monzu, ale tenhle balík karoserie zůstane pro zbytek roku. Celá záď vozu bude díky tomu užší."

Virgin v posledních měsících pracuje na úpravě svého zázemí, především pak stěhování továrny z Dinningtonu v Yorkshiru do nové lokality v Banbury. Tato operace by měla být dokončena v listopadu.

"Je to teď docela hektické," vysvětlil Booth. "Jak si dovedete představit, nejprve jsme se museli rozhodnout, kde budeme mít továrnu. Rozhodli jsme se, že to pro následující roky bude v Banbury.

Nebylo tam zázemí pro tým Formule 1, takže jsme museli zavolat architekty, připravit se na usídlení závodního týmu a modernizovat naše nové zázemí.

Bylo ale samozřejmé tak učinit, protože náš návrhářský tým může bez přestání pracovat. Návrhářský tým tu má pěknou novou kancelář, jsou tam všecha CAD zařízení, takže je dobré umožnit jim v té kritické době bez ustání pracovat. Zbytek továrny jsme postavili kolem nich.

Kancelář pro komerční tým už je teď hotová, stěhovat se bude tento týden. Po návratu z Velké ceny Brazílie se pak nastěhuje také závodní tým, takže to proběhne pěkně hladce, přímo na nové místo."