Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Charles Pic bude příští rok závodit za tým Marussia F1

Charles Pic bude příští rok závodit za tým Marussia F1

Francouz nahradí Jeromeho d'Ambrosia.

Charles Pic bude v příští sezóně závodit pro tým Marussia, který vzejde ze současného Virginu.

Francouz byl se stájí spojován poté, co v jejich barvách jezdil v rámci testu nováčků v Abú Zabí.

Pic, který závodil v předchozích dvou letech v GP2, nahradí v týmu Jeromeho d'Ambrosia. Týmovým kolegou mu bude zkušený Timo Glock, který u stáje zůstává.

"Jsem velmi šťastný, že s Marussia Virgin Racing vstoupím do Formule 1," řekl Pic. "Jako jezdec vždy cítíte, že jsme připraven na novou příležitost, minulý týden v Abú Zabí to ale byl těžký test.

Tým mi dal pár výborných příležitostí naučit se nové věci, věděl jsem ale také, že na ně musím zapůsobit a ukázat jim, že jsem připraven odvádět dobrou práci.

Byl jsem spokojen se svou výkonností a tým samozřejmě také, takže to byl velmi dobrý start, tohle je ale jen začátek a vím, že na mě čeká spousta tvrdé práce, abych se za tuto šanci odvděčil.

Tým mám hodně rád. V testech jsme dobře spolupracovali a cítím se velmi uvolněný. Chtějí dělat věci správným způsobem a vidím, že je tam hodně odhodlání uspět, takže je pro mě velmi důležité, abych toho byl součástí. Těším se na tvrdou práci ve všech oblastech v průběhu zimy, abych zajistil, že budu pro začátek testů a svou první velkou cenu připraven."