Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclercovi zbylo až třetí nejlepší číslo

Leclercovi zbylo až třetí nejlepší číslo

Räikkönen zůstal v F1, takže...

Jezdci F1 si už nějaký čas vybírají svá "celoživotní" startovní čísla a není překvapením, že ty nejoblíbenější již nejsou k mání: 3, 5, 7, 10, 11 a další patří veteránům a když do F1 vstupuje nováček jako Charles Leclerc, musí si prostě vybrat nějaké jiné. V jeho případě už byly obsazeny primární i sekundární volba.

"Chtěl bych číslo sedm, jenže to má Kimi (Räikkönen). Tak jsem myslel, že budu mít desítku, ale přišel Pierre (Gasly) a vzal si to číslo," popisoval Leclerc proces výběru svého startovního čísla, které ho bude provázet po zbytek kariéry v F1. "Proto jsem si vybral 16. Narodil jsem se šestnáctého a prostě mě nenapadlo nic lepšího. Kromě toho, 1 plus 6 je 7, moje oblíbené."

A co si rodilý Monačan slibuje od první sezony s tímto číslem?

"V F1 byste neměli mít očekávání dříve, než se v zimě dostanete do nového vozu. V juniorských sériích můžete mít očekávání, ale v F1 je to těžší, protože zde jsou mnohem větší rozdíly mezi vozy (různých týmů). Nová pohonná jednotka by měla být (pro Sauber) velkým krokem vpřed. Snad zlepšíme i vůz, ale i když se vše podaří, výsledky budou závislé také na tom, s čím přijdou ostatní týmy."