Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sauber překvapil i sám sebe

Sauber překvapil i sám sebe

Takto dobrý závěr sezony nečekal

Kde se vlastně vzala rychlost Sauberu v druhé polovině této sezony? Jakoby nikdo netušil. Skutečný vývoj vozu musel být ukončen poměrně brzy, aby malý tým dostal čas připravit se na změnu technických pravidel v roce 2019. Navržené díly se dále vyráběly jeden po druhém, jezdci i inženýři lépe porozuměli možnostem nastavení vozu, motory Ferrari pomáhaly po celou dobu, ale ani Charles Leclerc nemá pořádně vysvětlení, jak to že se jeho tým bodově odpoutal od Williamsu, přeskočil Toro Rosso, drží krok s Force India a kdyby byla sezona delší, nejspíš by šlapal na paty McLarenu.

"Mohu říci, že jsme nečekali takto dobrý závěr sezony," řekl před posledním závodem roku Monačan přestupující ze Sauberu rovnou do Ferrari. "Vývojový program skončil velmi brzy, což je ale dobrá zpráva pro příští rok, jelikož tým vložil mnoho času do vývoje dalšího vozu."

Osma příčka Poháru konstruktérů ještě není stoprocentně jistá, ačkoli 9 bodů se zdá být pohodlný náskok, obzvláště když v Abú Zabí nehrozí, že by výsledkovou listinou zamíchala například bouře.

"Samozřejmě nebudeme hloupě riskovat a útočit na vozy před námi, pokud je (jezdce Toro Rosso) budeme mít za zády. Náš přístup jistě bude malinko jiný než obvykle, ale cíl zůstává vždy stejný. Chceme odvést co nejlepší práci a pokusit se udržet soupeře za sebou. Ale bude to trošku jiné."