Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Lotus v dalším vážném právním sporu

Lotus v dalším vážném právním sporu

Žaluje ho Charles Pic.

Lotus se po problémech se žalobou od dodavatelů a blamáži s nezaplacením za pneumatiky Pirelli dostává do dalšího problému. Tentokrát ho žaluje jeho bývalý testovací jezdec Charles Pic. Francouzský jezdec závodil za Marussii a Caterham a když na sezónu 2014 nenašel volnou závodní sedačku, podepsal s Lotusem smlouvu na místo testovacího jezdce.

Je pravděpodobné, že součástí smlouvy byl příspěvek od Picových sponzorů do pokladny Lotusu a jak se nyní dozvídáme, Pic měl ve smlouvě stanoven i počet dní, během nichž se měl dostat za volant vozu E22. Smlouva nebyla dodržena, Pic Lotus žaluje u belgického soudu a ten už nařídil, že vybavení týmu nesmí opustit padok belgického okruhu až dokud se záležitost neprošetří a nevyřeší. Vozy a cenné vybavení tak v neděli mohou zůstat uvězněny v areálu okruhu Spa-Francorchamps.

Lotus přiznává, že Pica nepustil za volant tak často, jak bylo dohodnuto. Důvodem má být, že v roce 2014 Lotus trápily jak technické problémy vozu E22, tak i nespolehlivost motorů Renault. Upřednostnil proto zájem závodních pilotů Romaina Grosjeana a Pastora Maldonada a dal jim tak šanci lépe poznat vůz.

"Už na tom pracuje naše právní oddělení. Problém bude vyřešen, a to adekvátním způsobem," řekl Gérard Lopez, šéf týmu. "Jsme si vědomi rozdílu v počtu dní, ale vím, že najdeme přátelské řešení a show bude pokračovat. Jsem přesvědčen, že vozy opustí okruh v souladu s plánem. Určitě najdeme řešení, takže týmu nevznikne žádný problém."

Zdroje autosportu tvrdí, že v noci ze čtvrtka na pátek nechal Lotus své vozy hlídat třemi členy týmu v obavě, že by mohly být zabaveny. FIA to za těchto okolností nepovažuje za porušení povinné večerky.