Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Pic získal roli třetího jezdce Lotusu

Pic získal roli třetího jezdce Lotusu

Francouz bude přítomen i na závodech.

Bývalý pilot stájí Caterham a Marussia Charles Pic se pro letošní sezónu Formule 1 stal třetím pilotem týmu Lotus.

Lotus rovněž oznámil, že jezdec Světové série Formule Renault 3.5 Marco Sørensen a závodník sportovních vozů Nicolas Prost získali role v testovacím a vývojovém programu týmu.

Pic po jedné sezóně strávené u Caterhamu přišel o své místo závodního pilota, když se tým rozhodl zcela vyměnit svou jezdeckou dvojici. Od letošní sezóny se však stane hlavním rezervním jezdcem Lotusu.

"Samozřejmě, velkou změnou je, že nebudu závodit ve Formuli 1, budu ale přítomen na závodech a pracovat při poradách, což mi jako jezdci pomůže se vyvíjet a zlepšovat," řekl Pic.

"Spolupracovat s předním týmem je v mém vývoji dalším krokem a myslím, že se z toho hodně naučím.

Se svým zlepšením, které jsem ve svých prvních dvou letech ve Formuli 1 zaznamenal, jsem spokojen a ve 24 letech mám do budoucna stále dobrý potenciál."


Sørensen, který již dříve patřil k chráněncům Lotusu, pro sezónu 2014 postoupil do pozice 'rezervního a vývojového jezdce'.

"Letos budu dělat hodně práce na simulátoru, a pak se uvidí, jestli budou i nějaké testy," řekl 23letý Dán.

"Těším se, že budu odvádět dobrou práci na simulátoru a pomáhat získat z vozu nějakou extra rychlost, je to skvělý způsob, jak týmu ukázat svou hodnotu.

Během sezóny se pravděpodobně zúčastním šesti nebo sedmi víkendů Formule 1 a to rovněž bude skvělá zkušenost."


Pozici 'rezervní a vývojový jezdec' zastává u Lotusu také Prost. Právě Francouz ale bude hlavním jezdcem na simulátoru, když právě on už v továrně odvedl velké množství práce na vývoji letošního modelu E22.

Pic v pozici třetího pilota Lotusu střídá šampiona GP2 ze sezóny 2012 Davideho Valsecchiho. Ital kritizoval tým za to, že místo něj upřednostnil rezervního pilota Caterhamu Heikkiho Kovalainena jako náhradníka do posledních dvou velkých cen za Kimiho Räikkönena, který se rozhodl předčasně ukončit sezónu a podstoupit operaci zad.