Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hideki Mutoh pojede za Newman/Haas/Lanigan Racing

Hideki Mutoh pojede za Newman/Haas/Lanigan Racing

Japonec potvrdil angažmá na svých stránkách

Sedmadvacetiletý japonský závodník Hideki Mutoh potvrdil, že letos pojede za stáj Newman/Haas/Lanigan Racing, kam přechází po svém dvouletém angažmá u Andretti-Green Racing. Mutoh debutoval v IndyCar v posledním závodě sezóny 2007 na oválu v Chicagu s týmem Panther Racing. Od následujícího roku díky sponzorství Panasonicu a Hondy přešel k výrazně lepšímu týmu Michaela Andrettiho.
Ve své nováčkovské sezóně si Mutoh nevedl špatně. Za desáté místo získal i titul nováčka roku a to v sezóně, kdy do IndyCar přešly týmy ze série ChampCar a o onen titul svádělo boj více jezdců, než bylo v předešlých letech běžné. Mutoh se díky druhému místu v Iowě dostal i na stupně vítězů.
Na konci loňské sezóny ztratil Mutoh část finančních prostředků a nemohl zaplatit sumu, kterou za start v celé sezóně požadoval Michael Andretti. Nicméně jeho sponzorské peníze stačily na místo u Newman/Haas/Lanigan, kde měl vytvořit silnou trojku s Grahamem Rahalem a Alexem Lloydem. Nicméně nejnovější vývoj událostí naznačuje, že by se Mutoh mohl stát jediným jezdcem stáje. Dlouholetý sponzor stáje McDonald přestal financovat vůz Grahama Rahala a dohoda s Lloydovým sponzorem, výrobcem energetických nápojů Her Energy, zdá se, nevyšla.
Mutoh bude testovat s týmem příští týden v Alabamě. Krom již potvrzených jezdců se mají na okruhu Barber Motorsports Park objevit některá zajímavá jména. Třeba Brit James Rossiter, který dostane k dispozici třetí vůz KV Racing Technology, nebo Venezuelanka Milka Duno (údajně druhý vůz Dale Coyne Racing), či brazilská pilotka Ana Beatriz (není známo, pro koho by měla testovat). Bohužel, Rahal ani Lloyd do Alabamy nejspíš nezamíří.