Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

22 pilotů se chystá na dvoudenní oficiální testy do Alabamy

22 pilotů se chystá na dvoudenní oficiální testy do Alabamy

Soupiska a časový rozpis testů na Barber Motorsports Park

Včera byla zveřejněna oficiální soupiska na dvoudenní testy IndyCar series v Alabamě. Nicméně soupiska, která zatím čítá 22 jmen, stále není kompletní, neboť stáj Dale Coyne Racing zatím neoznámila, kdo za ní bude testovat. V seznamu chybí Panther Racing a Dan Wheldon, kteří místo v Alabamě, budou testovat v pátek a v sobotu na okruhu ve floridském Sebringu. Neúčastní se ani Robert Doornbos s HVM Racing, přestože byl oficiálně potvrzen jako jezdec stáje už loni v létě a přesto, že HVM Racing jeden vůz přihlášený má. Doornbos měl údajně nějaké potíže s neplacením za start v sezóně a jeho místo u HVM Racing je ohroženo.
Tři stáje zatím neoznámili jezdce pro testy, ale místo u Conquest Racing s pravděpodobností hraničící s jistotou obsadí Brazilec Mario Romancini, který za stáj pojede celou sezónu. U KV Racing by se měl objevit James Rossiter, i když to zatím nebylo oznámeno oficiálně. HVM Racing zůstává záhadou. Mohl by to být Doornbos s jiným startovním číslem, než měl loni. Tento vůz testovala v zimě Švýcarka Simona de Silvestro a tým si spolupráci s ní pochvaloval, jenže sponzor mladé závodnice minulý týden ohlásil bankrot.
Testy pokračují v pátek testy juniorské série IndyLights. V Alabamě se představí několik zajímavých jmen. Třeba Stephen Wilson, bratr pilota Dreyer & Reinbold Racing Justina Wilsona. Zkušený belgický veterán Jan Heylen, který strávil dvě sezóny v ChampCar a v Assenu v roce 2007 dojel dokonce druhý. Zajímavou dvojici bude mít i stáj Team Moore Racing, kde se představí talentovaný Kanaďan James Hincliffe, loni druhý nejlepší nováček IndyLights, a společně s ním Španěl Adrian Campos, Jr. – což není nikdo jiný, než syn majitele stejnojmenné stáje Formule 1. Spolu se Stephenem Wilsonem bude za stáj Bryana Herty testovat i Kolumbijec Sebastian Saavedra, loni nejlepší nováček a celkově druhý pilot IndyLights. Saavedra by měl zasáhnout i do letošní sezóny IndyCar. Chybět nebude ani pár žen. Britská závodnice Pippa Mann přechází po roce u Panther Racing k jednomu z nejlepších juniorských týmů, k Sam Schmidt Motorsports. A doplní ji jednadvacetiletá velmi pohledná španělská závodnice Carmen Jorda testující pro Anderson Racing. K testům IndyLights je přihlášeno 14 pilotů.

Časový rozpis testů (SELČ)
Středa 24. února
Dopolední test 16:00 – 19:00
Odpolední test 20:00 – 24:00
Čtvrtek 25. února
Dopolední test 16:00 – 19:00
Odpolední test 20:00 – 24:00

Přehled účastníků testů

č.
 Jezdec  Tým
2
 R.Matos  Luczo Dragon Racing/De Ferran
3
 H.Castroneves  Team Penske
5
 T.Sato  KV Racing Technology
6
 R.Briscoe  Team Penske
7
 D.Patrick  Andretti Autosport
8
 E.Viso  KV Racing Technology
9
 S.Dixon  Target Chip Ganassi Racing
10
 D.Franchitti  Target Chip Ganassi Racing
11
 T.Kanaan  Andretti Autosport
12
 W.Power  Penske Racing
14
 V.Meira  A.J.Foyt Enterprises
22
 J.Wilson  Dreyer & Reinbold Racing
24
 M.Conway  Dreyer & Reinbold Racing
26
 M.Andretti  Andretti Autosport
32
 TBA  KV Racing Technology
34
 TBA  Conquest Racing
37
 R.Hunter-Reay  Andretti Autosport
67
 S.Fisher  Sarah Fisher Racing
68
 J.Howard  Sarah Fisher Racing
77
 A.Tagliani  FAZZT
78
 TBA  HVM Racing
06
 H.Mutoh  Newman/Haas/Lanigan Racing