Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Team Penske v nových barvách!

Team Penske v nových barvách!

Po dvaceti letech zmizelo z Penskeho vozů Marlboro

Když dnes během akcí a fotografování pro Media otevřela Penskeho stáj přívěs a vytáhla ven své monoposty, většině lidí na okruhu Barber Motorsports Park spadla čelist. Penskeho vozy již nejsou červenobílé v barvách cigaretové značky Marlboro! Poprvé od roku 1990. Jedna z největších tradic startovního pole zmizela.
„Nové“ Penskeho vozy jsou převážně černé, vršek je bílý a bílou a černou barvu odděluje červený pruh. Od sebe se vozy liší především barvou bočnic předních a zadních křídel. Castroneves je má červené s černým číslem 3, Briscoe je bílý s černou šestkou a Power černý s červenou dvanáctkou. Na zadním křídle má Power jméno sponzora Verizon, Castroneves a Briscoe místo toho nápis Team Penske. Na žádné z dosud publikovaných fotografií není vidět bok Powerova vozu, ale s největší pravděpodobností místo nápisu Team Penske bude mít sponzora Verizon i na bočnicích. Jezdci jsou oblečeni v černých kombinézách.

Důvod změny je bohužel prostý. Tabákový gigant Philip Morris přestal investovat do IndyCar Series, kde již stejně několik posledních let nemohl mít díky zákazu tabákové reklamy svou značku veřejně prezentovanou. Vozy pouze zůstaly v barvách Marlbora a zůstal také zažitý název (Marlboro) Team Penske (zbytek Penskeho organizace se jmenuje Penske Racing). Bohužel na současných vozech abychom sponzory hledali pomalu lupou.

Fotografie reportéra Curta Cavina najdete na jeho twitterovém účtu zde:
twitpic.com/14xul3
a zde:
twitpic.com/14xwht
Animaci Castronevesova vozu pak zde:
www.youtube.com/v/hInsm0b14KQ