Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Conquest Racing angažoval mladého Brazilce Romanciniho

Conquest Racing angažoval mladého Brazilce Romanciniho

Tým po nepravidelné účasti v letošním ročníku pojede celou sezónu

Stáj Erica Blachelarta Conquest Racing se po roce, kdy startoval pouze ve vybraných závodech s Alexem Taglianim a v Motegi s Kosuke Matsuurou (od startu Nelsona Phillipeho v Sonomě a Homesteadu sešlo kvůli havárii během tréninku na závod v Kalifornii), vrací plně do IndyCar. A vrací se ve stejném duchu, v jakém své působení v IndyCar po bankrotu ChampCar v roce 2008 započal. S brazilským jezdcem v kokpitu. V roce 2008 většinu sezóny závodila za Conquest dvojce Bernoldi – Camara. Jaime Camara nahradil po prvních třech závodech Francouze Perreru, který si nadále starty nemohl financovat. Naopak Bernoldi byl odejit tři závody před koncem, částečně kvůli zranění, ale především kvůli neshodám s týmem. Letos dá Blachelart šanci loňskému šestému závodníkovi juniorské IndyLights (a třetímu nejlepšímu nováčkovi) Mariu Romancinimu.
Romancini započal kariéru v v brazilské formuli Renault v roce 2006. Následující rok se stal vicemistrem jihoamerické formule 3. Pokus chytit se v Evropě ve World Series Renault zrovna nevyšel, Romancini ukončil své působení u týmu Epsilon Euskadi po třinácti závodech s třemi body na kontě. Loni v IndyLights byl ale podstatně úspěšnější a připsal si dvě vítězství, jedno poleposition a jedno nejrychlejší kolo v závodě. Romancini je rodák ze Sao Paula, kde IndyCar pojede první závod letošní sezóny.
„Jsme nadšeni, že můžeme oznámit dohodu s Mariem na celý rok,“ řekl majitel stáje Eric Blachelart, „je to mladý talentovaný jezdec, který si vedl výborně během své nováčkovské sezóny v roce 2009 ve Firestone IndyLights, kde především exceloval na oválech. Mario zapadá skvěle do naší snahy pomáhat vyvíjet se novým slibným jezdcům. Těšíme se, že mu pomůžeme úspěšně přejít tento rok do IndyCar.“