Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sebastian Saavedra pojede Indy500 za stáj Bryana Herty

Sebastian Saavedra pojede Indy500 za stáj Bryana Herty

Saavedra navíc s týmem absolvuje celou sezónu IndyLights

Loňský nejlepší nováček Firestone IndyLights a vicemistr této série Sebastian Saavedra získal jednu z nejlepších možných smluv, jaké může mladý pilot v současném americkém závodním světě získat. Po výborné sezóně v IndyLights ve stáji Michaela Andrettiho ztratil trošku nepochopitelně místo, byť loni testoval pro Andrettiho i monopost IndyCar, a byl dlouho bez práce. Až se ozval bývalý pilot CART a IndyCar Bryan Herta, který má v IndyLights vlastní stáj. Herta navíc plánuje zasáhnout i do letošní pětistovky v Indianapolis, takže devatenáctiletý rodák z kolumbijské Bogoty nejenže odjede svou druhou sezónu v IndyLights, ale ještě dostane možnost startovat ve slavné pětistovce!
Druhým pilotem Hertova týmu bude bratr Justina Wilsona, Stefan Wilson. Oba dva budou testovat už v pátek v testech IndyLights v Alabamě. Podle některých jihoamerických zdrojů by se Saavedra v IndyCar mohl objevit také v Texasu, Torontu, Sonomě a Homesteadu.
„S Bryanem jsem nějakou dobu jednal a nyní je vše domluveno a já jsem nadšený,“ komentoval Saavedra, „Program vypadá úžasně. Je to něco, na čem můžeme v budoucnu stavět. Bude skvělé mít Stefana jako týmového kolegu a pracovat s Bryanem a Stevem (Steve Newey – spolumajitel stáje), kteří vědí, jaké je to vyhrávat. Budu pracovat tvrdě, abych byl dobře mentálně a fyzicky připraven. Mým cílem je, abych přivezl v šampionátu domů zlato.
Samozřejmě, Indy500 je pro mě důležitá. Je to pocta být teprve třetím Kolumbijcem, který v ní pojede. Bryan závodil v Indy500 pětkrát a je skvělé mít po ruce někoho, kdo ví, jak na to a bude mě vést touto událostí. Budu se snažit odvést co nejlepší práci."