Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ana Beatriz pojede za Dreyer & Reinbold Racing v Sao Paulu

Ana Beatriz pojede za Dreyer & Reinbold Racing v Sao Paulu

Brazilka si odbude debut ve svém rodném městě.

Ana „Bia“ Beatriz Casetalo Gomes de Figueiredo, jak se brazilská závodnice celým jménem jmenuje, je v rodné Brazílii známá jako Bia Figueiredo a v Americe spíše jako Ana Beatriz, neboť pod tímto jménem vystupovala ve Firestone IndyLights, se dohodla na startu v IndyCar se stájí Dreyer & Reinbold Racing ve voze číslo 23 po boku Justina Wilsona a Mika Conwaye.
Ana Beatriz (budeme používat tu část jména, pod kterou je známá v USA) strávila celou svou kariéru na americkém kontinentě. Závodit v motokárách začala ve svých osmi letech. Ve dvanácti se ji ujal trenér Nailor Campos, který trénoval na motokárách třeba Tonyho Kanaana, Rubense Barrichella nebo Enrique Bernoldiho. Beatriz strávila tři roky v brazilské Formuli Renault, rok v jihoamerické Formuli 3 a poslední dvě sezóny ve Firestone IndyLights. První rok skončila s jedním vítězstvím jako nejlepší nováček na třetím místě, loni byla také s jedním vítězstvím osmá, ale nestartovala ve dvou závodech.
Ana Beatriz se nebude účastnit testů v alabamském Barber Motorsports Parku, ale tým ji otestuje příští týden v Sebringu. Kromě Sao Paula by měla startovat i v pětistovce v Indianapolis, ale oficiální prohlášení ještě nebylo vydáno.
„Jsem velmi šťastná, protože budu řídit nejrychlejší vůz na Zemi a budu v Indy(car) debutovat ve své zemi a ve svém městě,“ komentovala čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sao Paula.