Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton pojede Indy500, v Texasu a ještě jeden závod

Hamilton pojede Indy500, v Texasu a ještě jeden závod

Vrátí se do Texasu, kde utrpěl vážnou nehodu.

Sedmačtyřicetiletý veterán Davey Hamilton letos znovu usedne do kokpitu. Vicemistr Indy Racing League z let 1996/1997 a 1998 naváže spolupráci se stájí De Ferran Motorsports/Luczo-Dragon Racing. Hamilton v IRL (dnes IndyCar) nikdy nevyhrál, přesto dvě sezóny dokončil na celkově druhém místě a připsal si osm umístění na stupních vítězů.
Jeho kariéru přerušila těžká nehoda v roce 2001, po které musel absolvovat 21 operací za účelem rekonstrukce nohy. Do kokpitu se vrátil za stáj Vision Racing v roce 2007, následující rok si zopakovat své angažmá u týmu Tonyho George a loni v Indianapolis startoval s vozem Dreyer & Reinbold Racing. Poprvé od svého zranění nastoupí do více závodů, než do Pětistovky. Pikantní je, že právě v Texasu, kde též Hamilton bude startovat, si přivodil ona zranění, která ukončila jeho kariéru. Davey Hamilton pojede ještě jeden oválový závod, ale zatím nebylo oznámeno který.
„Mám smíšené pocity, že znovu pojedu v Texasu a budu na té trati závodit poprvé od té nehody. Ale pro mě je důležité, abych se do Texasu vrátil a dokončil ten závod,“ řekl Hamilton.
Spolumajitel stáje Gil de Ferran očekává, že zkušený Hamilton pomůže i druhému závodníkovi stáje, Raphaelu Matosovi. Sponzorem Hamiltonova vozu bude počítačový gigant HP, který jej sponzoroval již v minulosti. HP bude sponzorovat i Matose.