Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Přestavba okruhu v Silverstonu se blíží do finále

Přestavba okruhu v Silverstonu se blíží do finále

Pořadatelé s potěšením oznamují, že vše probíhá podle plánu.

Organizátoři Velké ceny Velké Británie se nechali slyšet, že práce na přestavbě okruhu v Silverstonu probíhají podle plánu a budou již brzy dokončeny.

Okruh bude pro letošní ročník inovován a obohacen o novou Arena sekci v závěrečné pasáži. Ta byla původně budována pro letošní premiéru MotoGP, po pádu plánů Doningtonu se zde ale bude nadále jezdit také velká cena formule 1.

"Práce na okruhu a zázemí probíhají podle plánu," řekl výkonný ředitel okruhu Richard Phillips. "Tým pracuje na čas, i v docela ošklivém počasí, aby zajistil, že okruh bude připraven včas.

Práce v úsecích Brooklands a Woodcote jsou nyní hotovy, včetně nových únikových zón pro rychlý nájezd na cílovou rovinku, zatímco to hlavní, nová sekce okruhu od Abbey do komplexu Arena a po rovince národní verze okruhu, už jsou na tom také dobře.

Stále nás na Silverstonu čeká ještě docela dost práce, například zvyšování svahů a prostor pro diváky, které bude pokračovat přes březen. V novém komplexu Stowe se také budují nové konferenční a pohostinské budovy."