Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber by podle Hamiltona mohl na konci roku odejít

Webber by podle Hamiltona mohl na konci roku odejít

Australan to odmítl, na svého kolegu se však nezlobí.

Mark Webber zareagoval na nedávná slova Lewise Hamiltona, že by mohl Australan na konci roku ukončit závodní kariéru, pokud se mu sezóna vydaří. Webber ujistil, že na závodní důchod ještě zdaleka nemyslí.

"Letos má jako mnoho dalších dobrou příležitost vyhrát mistrovský titul. Nejsem si jistý, jak dlouho plánuje zůstat ve formuli 1, ale mám pocit, že jde o jednu ze sezón, kterou chce zakončit na vrcholu a pak možná odejít," cituje Hamiltona australský tisk.

"To není ode mě. Nevím, kolik mu nyní je, ale měl dlouhou kariéru ve formuli 1 a každý chce skončit na vrcholu. A tento rok má pravděpodobně doposud nejlepší šanci zakončit na špici, takže by mě nepřekvapilo, kdyby o tom uvažoval - pokusit se vyhrát šampionát a odejít."

Webber se však nechal slyšet, že vidina odchodu z formule 1 je z jeho pohledu ještě velmi daleko.

"Jsem velmi motivovaný, užívám si svou práci a těším se na skvělou sezónu, takto přistupuji ke každému roku," řekl. "Nemám v úmyslu odejít, ať sezóna dopadne jakkoli."

Australan však dodal, že s komentářem Hamiltona nemá nejmenší problém.

"Je to Lewisův názor a já s jeho slovy nemám žádný problém," řekl Webber. "Jsem šťastný, že mohu pro tyto chlápky závodit, jsem v dobré situaci a těším se na závodění."