Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Webber: Téměř jsem jezdil za Ferrari

Webber: Téměř jsem jezdil za Ferrari

U Red Bullu ho mohl nahradit Hamilton.

Mark Webber odhalil, jak blízko byl v roce 2012 k podpisu kontraktu s Ferrari. Smlouva prý byla dokonce vypracována, stačilo podepsat. Zajímavé informace Australan odhaluje ve své autobiografii Aussie Grit, kde uvádí také důvod, proč raději zůstal další rok u Red Bullu.

"Se Stefanem Domenicalim, šéfem Ferrari, jsme se setkali na Flaviově (Briatoreho) jachtě v tom slavném monackém přístavu," píše Webber. "Najednou se naskytla velmi reálná příležitost jezdit za Tým vzpínajícího se koně. Flavio, Stefano i Fernando, všichni to chtěli a byl mi poslán kontrakt. Jenže byl pouze na jeden rok plus opce a já jsem se chtěl dohodnout na dvouletém kontraktu. Nechtěl jsem se přesunout do jiného týmu jenom kvůli tomu, aby mi v červenci 2013 řekli, že o mé služby již nebudou mít zájem.

Vzpomínám si, jak jsem v pátek řídil do Silverstone a telefonoval s Fernandem. Telefonovali jsme víckrát a žádal mě, abych ještě chvíli počkal, ale něco mi říkalo, že Ferrari pro mě není správným místem.

Red Bull Racing se také bavil rozhovory s jinými jezdci, zejména s Lewisem. Jistě se k nim donesla zpráva o situaci s Ferrari a vůbec nejevili zájem mluvit se mnou o novém kontraktu. Avšak v Silverstone za mnou Christian z ničeho nic přišel i se smlouvou na další rok a chtěl můj podpis. Za pár dní ho i dostal. Mohlo být zajímavé jít do Ferrari a trochu změnit vzduch, ale aspoň jsem se cítil být trochu žádaný.

Zajímavé je i to, jak Bernie Ecclestone změnil názor na můj přesun do Ferrari. Celý čas byl proti, ale uprostřed sezóny 2013 se mě zeptal, jestli jsem opravdu pevně rozhodnutý odejít (z F1), prý že stále věří, že bych v roce 2014 mohl jezdit za Ferrari."