Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Mark Webber měl těžkou nehodu

Mark Webber měl těžkou nehodu

Jeho Porsche 919 vrazilo do bariéry v rychlosti 300 km/h.

Mark Webber se zotavuje v jedné z nemocnic v Sao Paulo poté, co na Interlagosu jeho vůz LMP1 kolidoval s Ferrari Mattea Cressoniho. V Brazílii se jel poslední závod letošní sezóny WEC.

Po vzájemném kontaktu oba vozy narazily do bariéry. Odhaduje se, že Webberovo porsche narazilo v rychlosti 298 kilometrů za hodinu. Vůz bývalého jezdce F1 začal ještě v pohybu hořet, s čím si sice záchranáři poradili rychle, ale několik minut trvalo, než Australana přemístili na nosítka. Jezdec byl naštěstí při vědomí, což dal najevo krátkým zamáváním a "palcem nahoru". Cressoniho náraz nebyl tak tvrdý a z místa nehody odkráčel po vlastních.

Tým Porsche už využil sociální síť Twitter a oznámil, že jeho jezdec je "OK", ale má za sebou tvrdý náraz. Webber zůstal v nemocnici na pozorování i přes noc.

Sezóna WEC už skončila, takže Webber bude mít na zotavení dostatek času. Letos skončil se svými kolegy Brendonem Hartleym a Timem Bernhardem třikrát na stupních vítězů, i když to vždy bylo až třetí místo. V šampionátu výrobců zůstalo Porsche poslední, ale do vytrvalostních závodů se vrátilo pouze letos a příští rok už plánuje útok na šampionát i na vítězství ve světoznámém závodu 24 hodin Le Mans.