Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Silverstone oficiálně otevřel novou Arena sekci

Silverstone oficiálně otevřel novou Arena sekci

Tradiční okruh britské velké ceny pro letošek mění profil.

Silverstone dnes oficiálně otevřel novou sekci okruhu, která nese označení Arena a má být novou výzvou pro závodníky a zajímavým místem pro diváky.

Nová pasáž, která prodlužuje délku okruhu pro britskou velkou cenu, začíná v prostoru šikany Abbey. Zde se nyní zatáčí doprava a jezdci se skrze rychlé esíčko dostanou do nové technické pasáže několika pomalých zatáček. Z nich se napojí na rovinku Národní verze okruhu, která je přivede do známého závěrečného úseku okruhu.

Přistavěná část trati dostala minulý týden zelenou od ředitele závodů FIA Charlieho Whitinga, který nové variantě okruhu udělil licenci pro pořádání závodů Formule 1.

Prezident Klubu britských závodníků Damon Hill dnes při příležitosti otevření nové pasáže poděkoval všem, kteří se na přestavbě podíleli. Rekonstrukce si totiž žádala velké úsilí, neboť o pořadatelství velké ceny Formule 1 bylo rozhodnuto až na konci loňského roku, když původně plánovaný Donington vypadl ze hry.

"Tohle je nový okruh pro novou generaci lidí, kteří si chtějí užít motorsport, a my věříme, že i závodníkům nabídne velkou výzvu," řekl Hill.

Slavnostního otevření nové pasáže okruhu se zúčastnili také Mark Webber, David Coulthard, Mike Gascoyne, Nick Fry, Christian Horner nebo Johnny Herbert.

Nový profil tratě v Silverstone si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách okruhu.