Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jersey City připravilo návrh na pořádání velké ceny F1

Jersey City připravilo návrh na pořádání velké ceny F1

Už dnes, jen den poté, svou snahu ale zase přehodnotilo a vzdalo.

Sen Bernieho Ecclestonea mít závod Formule 1 v New Yorku se včera o něco přiblížil skutečnosti. Představen byl totiž návrh okruhu v Jersey City, podle kterého by se od roku 2012 jezdil závod v Liberty State Parku na okruhu dlouhém 5,8 kilometru.

Mluvilo se dokonce i o tom, že by se tento závod přidal k současným velkým cenám v Singapuru a Abú Zabí jakožto závod za umělého osvětlení.

Jenže už dnes, jen den poté, je všechno jinak. Pořadatelé od svého návrhu couvli a projekt byl zrušen.

"Po přezkoumání návrhu plánu připraveným Turistickou kanceláří města jsem dospěl ke stejnému závěru, tento typ události není vhodný pro Liberty State Park," řekl primátor Jerramiah T. Healy místním médiím.

"S tím, jak se snažíme přitáhnout národní a mezinárodní podniky do našeho města, musíme také zajistit, aby byly vhodné a měly co nejmenší dopad na kvalitu života našich obyvatel a naší komunity."

Zprávu o zrušení projektu uvítala skupina Přátelé Liberty State Parku, kteří byli proti pořádání velké ceny Formule 1 v Jersey City.

"Primátor Healy za mnou včera byl a vedli jsme spolu velice konstruktivní konverzaci," řekl Sam Pesin, prezident této skupiny.

"Namísto negativním sporům o plýtvání se nyní můžeme zaměřit na spolupráci na pozitivním úsilí ku prospěchu Jersey City a Liberty State Parku."