Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Vyjednávání o Massově kontraktu pokračují

Vyjednávání o Massově kontraktu pokračují

Zájem o služby brazilského pilota má údajně i Renault.

Manažera Felipeho Massy Nicolas Todt prozradil, že kromě Ferrari brazilský pilot jedná o angažmá pro příští rok také s jedním dalším týmem. Finský Turun Sanomat tvrdí, že tímto týmem je Renault.

Massa působí ve Ferrari od roku 2006, kde závodil po boku Michaela Schumachera, Kimiho Räikkönena a nyní Fernanda Alonsa. Na konci letošního roku mu však vyprší současný kontrakt a spekuluje se o tom, že Ferrari má v úmyslu vedle Alonsa posadit jiného jezdce.

Má se za to, že horkými kandidáty na sedačku v rudém voze jsou v současnosti Robert Kubica a Mark Webber. Druhý jmenovaný Australan si v posledních týdnech zvýšil kredit dvěma vyhranými závody po sobě, včetně Velké ceny Monaka, a ve včerejším rozhovoru nevyloučil přestup k jinému týmu po skončení sezóny 2010, kdy mu končí smlouva s Red Bullem.

Navzdory spekulacím, Massa ujišťuje, že jeho první volbou je Ferrari, i když ho těší zájem ostatních týmů.

"Ve Ferrari to mám moc rád, znám tu každého a každý tu zná mě," řekl Massa Turun Sanomatu. "Nicméně je vždy povzbuzující vědět, že i ostatní týmy s rychlými vozy mají o mě zájem. Hlavním cílem je pokračovat s Ferrari, ale pokud to nevyjde, podíváme se jinde."