Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Formule 1 se od roku 2012 vrátí do USA

Formule 1 se od roku 2012 vrátí do USA

Velkou cenu bude hostit okruh v Austinu v Texasu.

Do kalendáře Formule 1 se od roku 2012 vrátí Velká cena USA. Závodit se bude v Austinu ve státě Texas.

Po týdnech spekulací o možném návratu do Ameriky dnes šéf Formule 1 Bernie Ecclestone prohlásil, že v letech 2012 až 2021 se bude závodit na novém okruhu v Austinu.

Ecclestone řekl: "Poprvé v historii Formule 1 bude ve Spojených státech pro pořádání závodu účelově postaven okruh světové úrovně.

Naposledy to bylo před třiceti lety, kdy Velkou cenu Spojených států pořádal přírodní okruh ve Watkins Glen v New Yorku (v letech 1961-1980), který zaznamenal velký úspěch.

Od té doby hostily Formuli 1 Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas a Phoenix, což byly všechno městské tratě. V roce 2000 se k nim připojilo Indianapolis, kde byl uvnitř slavného oválu postaven okruh.

Poslední Velkou cenu USA vyhrál v roce 2007 Lewis Hamilton, který tak završil osm let na Indianapolis Motor Speedway. Tohle bude nicméně poprvé, kdy bude ve Spojených státech postaven okruh od základu výhradně pro Formuli 1."

Dohodu s Berniem Ecclestonem uzavřeli promotéři Full Throttle Productions v čele se správcem společnosti Tavem Hellmundem.

V rozhovoru o dohodě, která přišla po spekulacích ohledně závodů v New Jersey a New Yorku Hellmund řekl: "Tohle je případ správného načasování na správném místě. Jsme nesmírně poctěni a rádi za dosažení dohody s držiteli komerčních práv Formule 1. Sedm let jsme spolu pilně pracovali, abychom přinesli tento velký podnik do Austinu ve státě Texas a zpátky do Spojených států. Všechny zúčastněné strany si navzájem velice důvěřují a jsou odhodlány udělat z Velké ceny Spojených států v Austinu v Texasu věhlasnou světovou událost."

Zatím nebyly zveřejněny žádné informace o profilu okruhu či o tom, kde přesně v Austinu bude okruh postaven.