Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Briatore tipuje Webbera mistrem světa

Briatore tipuje Webbera mistrem světa

Věří, že v souboji porazí Vettela, McLaren a Ferrari.

Flavio Briatore věří, že Mark Webber bude po vítězství ve Velké ceně Maďarska pokračovat ve výborných výsledcích a letos získá titul mistra světa Formule 1.

Webberův manažer a bývalý šéf Benettonu a Renaultu tvrdí, že Australan letos předvádí lepší výkony než loni a je v jeho silách odrazit útoky svého týmového kolegy a vyzyvatele v boji o titul Sebastiana Vettela, stejně tak jako mclareny a ferrari.

"Dávejte si pozor, Webber míří za titulem. Co předvedl v neděli v Maďarsku, bylo fenomenální," sdělil Briatore italskému deníku Gazzeta dello Sport. "Netipuji Webbera jen proto, že je jedním z mých jezdců, ale oznamuji pouze to, co všichni vidí z domova.

Mark je jezdec výjimečných kvalit. Právě výkonnostně dozrál a dosáhl vnitřního klidu, což jej může dovést opravdu daleko. V Maďarsku jako první pochopil, že by mohl zariskovat a ujet tři čtvrtě závodu na měkkých pneumatikách, na kterých odstartoval. To byl vítězný krok, ale také to demonstruje, jak moc dokáže používat svůj mozek, na rozdíl od mnoha ostatních."

Díky svému vítězství ve Velké ceně Maďarska se pilot Red Bull Racing týmu posunul opět do čela průběžného pořadí Mistrovství světa jezdců, ale od pátého jezdce v pořadí Fernanda Alonsa ho dělí pouhých 20 bodů.

Do konce šampionátu zbývá sedm závodů a do prvního z nich, Velké ceny Belgie, nastoupí Australan koncem srpna se čtyřbodovým náskokem na Lewise Hamiltona z McLarenu a desetibodovým na Sebastiana Vettela. Na okruhu ve Spa-Francorchamps se loni ze zmiňované trojice nejvíce dařilo Vettelovi, který dojel na třetím místě. Webber dokončil závod bez bodu na devátém místě a Hamilton skončil po kolizi již v prvním kole.