Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber se zúčastní dobročinného motokárového závodu

Webber se zúčastní dobročinného motokárového závodu

Cílem je sehnat finance na rekonvalescenci Chrise van der Drifta.

Mark Webber se zúčastní dobročinného motokárového závodu, jehož cílem je získat finance na léčbu zraněného Chrise van der Drifta.

Novozélandský závodník minulý měsíc přečkal hrozivě vyhlížející havárii v závodě fotbalové formule Superleague na Brands Hatch, kde zezadu najel do vozu bránícího se soupeře, vznesl se do vzduchu a v letu trefil most nad tratí.

Van der Drift si při této havárii zlomil dva prsty ruky, přivodil si dvojitou zlomeninu pravého kotníku a také si vykloubil a rozdrtil rameno.

Někteří závodníci se proto rozhodli, že svému kamarádovi pomohou a seženou pro něj finance. Proto se 7. září na okruhu Daytona Karing v Milton Keynes uskuteční motokárový závod.

Vedle Webbera potvrdili svou účast také novopečený šampion britské Formule 3 Jean-Eric Vergne, testovací pilot Red Bullu F1 Daniel Ricciardo, bývalý člen juniorského programu Red Bullu Brendon Hartley, jezdci Formule 3 Alexander Sims a Oli Webb a také pilot Formule Renault Tom Blomqvist.

"Je opravdu milé vidět tolik dobrých přátel ze stejné branže, kteří mě v tomto těžkém období podporují," řekl van der Drift. "Na ten dobročinný motokárový závod už se moc těším. Jsem si jistý, že to bude fantastická událost a ani nevím, jak dostatečně poděkovat za jejich snahu."