Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Williams obrací svou pozornost na vůz pro příští rok

Williams obrací svou pozornost na vůz pro příští rok

Poslední balík novinek pro letošní FW32 přiveze do Singapuru.

Williams se rozhodl začít se naplno věnovat vozu pro příští sezónu, přičemž poslední balík nových dílů pro letošní FW32 již podstupuje testy v aerodynamickém tunelu a tým se jej chystá nasadit do Velké ceny Singapuru.

Stáj z Grove nezačala letošní sezónu zrovna nejlépe, postupně ale výkonnost jeho monopostů stoupala a Williams věří, že poslední nový balík mu pomůže v dalším posunu vpřed.

Technický ředitel Williamsu Sam Michael řekl, že nové díly pro Singapur jsou nyní připravovány v aerodynamickém tunelu a proto už se tým může začít věnovat pouze vozu pro sezónu 2011.

"Máme ještě jedno vylepšení pro Singapur a to je dokončováno v aerodynamickém tunelu," řekl Michael. "Všechny ty díly jsou aerodynamicky tvarovány, ještě ale neprošly mechanickým designem a výrobou.

Co se ale týče priority pro další návrhy, z aerodynamického hlediska už jsme zaměřeni na příští rok."

Vzhledem k tomu, že v příštím roce vstoupí do hry další významné změny technických pravidel, jako zákaz dvojitých difuzorů a systému F-duct a příchodu Pirelli jakožto nového dodavatele pneumatik, Michael řekl, že z letošního monopostu toho nemůže být přeneseno příliš mnoho.

"Je to zcela odlišné auto, každý začne s čistým listem papíru," dodal.

Williams má navíc v plánu závodit v příštím roce se systémem rekuperace kinetické energie (KERS) a Michael řekl, že tým se zatím rozhoduje, zda použije bateriový systém, nebo nasadí svůj původně vyvíjený setrvačníkový.

"Máme obě varianty, ale popravdě, naší prioritou bude bateriový systém. Jsme ale schopni používat také setrvačníkový systém."