Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari mění Felipemu Massovi motor

Ferrari mění Felipemu Massovi motor

Brazilec tak jako tak zítra odstartuje poslední.

Ferrari se rozhodlo vyměnit ve voze Felipeho Massy motor, ačkoliv Brazilec po dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru tvrdí, že problémy, které jej potkaly, byly spojené s převodovkou.

Massa, který už v letošní sezóně použil předepsaných osm motorů, zastavil na trati během první části kvalifikace. A jelikož neměl na kontě ani jedno ostré kolo, postaví se zítra na startovním roštu na poslední pozici.

Přestože Massa nakonec řekl, že jeho problém se týkal převodovky, Ferrari se rozhodlo vyměnit také motor. Vzhledem k jeho umístění na startovním roštu penalizace nebude znamenat žádnou změnu.

"Měl jsem problém s převodovkou, který přišel nečekaně, aniž bych dostal nějaké varování, takže jsem musel zastavit na trati. Nyní musíme pochopit, co se přesně stalo," řekl Brazilec.

"Preventivně vyměníme motor, také kvůli skutečnosti, že jsem na roštu poslední. Očekávám velice komplikovaný závod, zejména když jsme na trati, kde je předjíždění velice složité, pravdou ale je, že se vždy může stát cokoliv: déšť, safety car, cokoliv!

Samozřejmě jsem velice zklamaný, protože dnes jsme měli velmi konkurenceschopné auto, jak Fernando dokázal. Mám rád tuhle trať, ale zdá se, že mi zrovna nepřináší štěstí..."