Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Týmy znepokojeny situací v Koreji

Týmy znepokojeny situací v Koreji

Red Bullu by zrušení GP naopak hrálo do karet.

Bernie Ecclestone v neděli v Singapuru zmiňoval, že má pochybnosti, jestli bude Korea připravena na svůj premiérový závod v říjnu. Rovněž šéfové jednotlivých týmů Formule 1 mají obavy a připustili, že situace je znepokojující.

McLaren by si uskutečnění závodu přál, neboť v šampionátu potřebuje dohánět ztrátu: "Chtěli bychom tu nasbírat hodně bodů a chceme více závodů," hodnotí situaci šéf týmu Martin Whitmarsh.

"Co jsme slyšeli, tak tu panuje nepochybně spousta obav, ale podle mě musíme předpokládat, že Bernie a Korejci na tom pracují. Nyní se musíme soustředit na Suzuku a snížení naší ztráty."

Šéf Renaultu Eric Boullier by z případného zrušení korejské velké ceny také nebyl nadšený: "Je to špatné, protože bychom utratili peníze pro nic. Je to práce navíc. Není jednoduché dopředu určit, jestli okruh bude nebo nebude připraven a to každopádně není dobré."

Nicméně šéf týmu Red Bull Racing Christian Horner je přesvědčený, že se Korea uskuteční, ačkoliv by její zrušení vzhledem k velice dobré pozici v Poháru konstruktérů přineslo rudým býkům výhodu. 

"Myslím, že se do Kereje rozhodně podíváme," tvrdí Horner. "Mluvil jsem s některými zástupci a ti teď vypadají dost přesvědčeně. Byli jsme tu před pár týdny (v rámci představení Red Bullu) a organizátoři na tom byli dobře, takže jsme si opravdu jistí. Momentálně jsou všechny lety stále zarezervované."